Na današnji dan
1980
Saxon izdajo svoj drugi album Wheels of Steel
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
30. 6. 2023

Ameriški death metal veterani Incantation so posneli videospot za Concordat (The Pact) I, nov komad z njihovega po vrsti že 13. studijskega albuma Unholy Deification. Izdali ga bodo 25. avgusta pri Relapse Records, album pa prinaša naslednje komade:

Offerings (The Swarm) IV
Concordat (The Pact) I
Chalice (Vessel Consanguineous) VIII
Homunculus (Spirit Made Flesh) IX
Invocation (Chthonic Merge) X
Megaron (Sunken Chamber) VI
Convulse (Words of Power) III
Altar (Unify In Carnage) V
Exile (Defy The False) II
Circle (Eye of Ascension) VII

Incantation se že zelo kmalu vračajo na slovenska tla, saj skupaj s Cryptic Terror igrajo 17. julija v MKNŽ-ju v Ilirski Bistrici.

8. 3. 2023

Heavy metalci Archon Angel, pri katerih opravlja vokalne dolžnosti Zak Stevens (ex-Savatage, Circle II Circle), napovedujejo izid drugega albuma s preprostim naslovom II. Album naj bi izšel 11. aprila, pred tem pa lahko prisluhnete novemu singlu Afterburn.

21. 12. 2022

Progresivci Dispyria objavljajo prvi single Blue Mirror s prihajajočega albuma The Story Of Marion Dust. Pri skladbi je sodeloval tudi Zak Stevens (Savatage, Circle II Circle). Album naj bi izšel 10. februarja.

16. 5. 2022

Finska zasedba Where's My Bible je tik pred izidom EP-ja Circle, ki bo vseboval vsega skupaj štiri pesmi. Zasedba je za vsako posnela videospot, ki jih lahko preverite spodaj:

Chapter I: Escape
Chapter II: Void
Chapter III: Nest
Chapter IV: Origin

19. 1. 2022

Finska zasedba Where's My Bible je objavila videospot za single z naslovom Chapter I: Escape. S tem singlom Finci napovedujejo EP z naslovom Circle, ki bo izšel 13. maja pri Inverse Records. Tracklista EP-ja Circle:

Chapter I: Escape
Chapter II: Void
Chapter III: Nest
Chapter IV: Origin

4. 8. 2020

Grška death/thrash metal zasedba Obsecration je objavila skladbo Chaotic Treat s prihajajočega sedmega studijskega albuma Onwards the Mystic Paths of the Dead, ki bo konec tedna izšel pri založbi Witching Hour Productions.

Tracklista je naslednja:

Onwards the Mystic Paths of the Dead (Intro)
Beyond the Nightmarish Passage at The Skeletons Valley
Recollections for the Great Unknown (Hyperborea Prt.III)
Shadows
The Powers of Darkness
The Cry of Those Who Rejected Life
Incest, Brutality & the Abuse (Avoriaz Prt I & Prt II)
Circle Of The Nemesis (Avoriaz Prt III)
...At the Bonds Of Lucifer
When the Sky Turns Dark
Chaotic Threat

7. 7. 2020

Mercury Circle predstavljajo videospot za skladbo The Beauty Of Agony, prvi single s prihajajočega EP-ja The Dawn Of Vitriol, ki bo izšel 14. avgusta v sodelovanju z Noble Demon (digitalno) in The Vinyl Division (vinil + digipack CD).

3. 7. 2020

Finska gothic/doom metal zasedba Mercury Circle, v kateri sodelujejo člani Swallow The Sun, Hallatar, Hanging Garden in Iconcrash, je podpisala pogodbo z založbo Noble Demon, ki bo 14. avgusta v sodelovanju z The Vinyl Division izdala njen prvi EP z naslovom The Dawn Of Vitriol.

The Dawn Of Vitriol prinaša naslednje skladbe:
Oil Of Vitriol
The Beauty Of Agony
Black Flags
The Last Fall
New Dawn

Mercury Circle sestavljajo vokalist/kitarist Jaani Peuhu (Swallow The Sun, Iconcrash, Hallatar), kitarist Jussi Hämäläinen (Hanging Garden, The Chant), kitarist Juppe Sutela (To/Die/For), basist Ande Kiiski (Sleep Of Monsters, Rytmihäiriö) in bobnar Juuso Raatikainen (Swallow The Sun).

24. 1. 2020

Reinkarnacija Dark Circle Festa v svojem sedmem letu prinaša klubsko izdajo in težke zvoke v Mladinski Kulturni Center Palach na Reki. V nekoliko okrnjeni izdaji nas bo Dark Circle Fest, ljubkovalno imenovan tudi DarkO, ogrel 31. januarja in tako ohranil ogenj reške metal scene, da gori še naprej.

Na tokratnem festivalu bodo nastopile naslednje skupine: Kymera (thrash/death metal, Osijek), Krematorium (thrash metal, Reka), Arises (groove metal, Zadar) in Arrival (heavy metal, Pulj). Več si lahko preberete na Facebooku in v našem napovedniku.

13. 6. 2019

Švedsko-ameriška power metal superskupina NorthTale je objavila besedilni video za skladbo Higher, prvi single s prihajajočega debitantskega albuma Welcome To Paradise, ki bo izšel 2. avgusta pri založbi Nuclear Blast Records.

Skupino so konec leta 2017 ustanovili kitarist Bill Hudson (Circle II Circle, I Am Morbid, ex-U.D.O.), vokalist Christian Eriksson (ex-Twilight Force) in bobnar Patrick Johansson (ex-Yngwie Malmsteen, ex-W.A.S.P. ex-Stormwind), katerim sta se pridružila še basist Mikael Planefeldt in klaviaturist Jimmy Pitts.

20. 2. 2017

Vigilance so razkrili naslovnico prihajajočega tretjega studijskega albuma z naslovom Hammer Of Satan's Vengeance, ki bo izšel v prvi polovici letošnjega leta pri založbi Dying Victims Productions. Naslovnico je tudi tokrat prispeval Karmazid (Blood Ceremony, Urfaust, Funeral Circle, Heretic).

Tracklista novega albuma je sledeča:
Prologue
Hammer Of Satan's Vengeance
Nekropola Tiranov
As The Fires Burn
Flames Of Udun
Legion Kondor
At The Helm Of The Pack
Zloba II

16. 12. 2016

Nekdanja člana legendarnih Morbid Angel vokalist/basist David Vincent in bobnar Tim Yeung (na fotografiji v sredini) sta ustanovila band, ki sta mu nadela ime po naslovu petega komada z albuma Illud Divinum Insanus iz leta 2011 –  I Am Morbid. Pod novim imenom bosta s kitaristoma Billom Hudsonom (Circle II Circle, Jon Oliva's Pain) in Iro Blackom (Consferacy, ex-Vicious Rumors, ex-Lizzy Borden) v živo igrala skladbe z albumov Morbid Angel: Altars Of Madness (1989), Blessed Are The Sick (1991), Covenant (1993) in Domination (1995). Potrjena sta že prva koncertna datuma v Braziliji, več naj bi jih sledilo v kratkem.

7. 12. 2016

V 36. letu je bitko z rakom izgubil Adam Sagan, bobnar ameriške zasedbe White Empress, ki je sodeloval tudi s skupinami, kot so Circle II Circle, Into Eternity in Witherfall.

27. 4. 2016

Circle II Circle, ki bodo drevi nastopili v Gradcu, predstavljajo besedilni video za skladbo Somewhere z aktualnega albuma Reign Of Darkness, izdanega oktobra lani pri založbi EarMUSIC.

13. 10. 2015
Circle II Circle so objavili besedilni video za skladbo Ghost Of The Devil s prihajajočega albuma z naslovom Reign of Darkness, ki bo izšel konec tedna. /P.G./

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
7. 5. 2024
Acid Mammoth, Omega Sun, Goragorja
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
8. 5. 2024
Yes
Gran Teatro Geox, Padova, Italija
8. 5. 2024
Mondo Generator, Omega Sun, Harrowist
Dvorana Gustaf Pekarna
9. 5. 2024
Acid Mammoth, Old Night, Lord Drunkalot
Omladinski Kulturni Centar Palach, Reka, Hrvaška
9. 5. 2024
RŠ praznuje 55 let: The Canyon Observer, Širom, Etceteral: duo, Haloban
Kino Šiška, Ljubljana
9. 5. 2024
Mondo Generator, Acid Row, Omega Sun
Klub Močvara, Zagreb, Hrvaška